Phantom 4 DJI - dron koji poseduje naprednu tehnologiju letenja

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

DJI sa novim Phantom 4 dronom je mnogo olakšao letenje svima a pogotovu početnicima. Uveo je dosta novina u odnosu na predhodni model DJI Phantom 3. Jedna od mnogih koristnih stavki je prepoznavanje prepreka i izbegavanje istih. Samim tim je smanjio greške ljudskok faktora. Za poletanje je potrebno 2 klika i već ste u vazduhu. Povratak na početnu poziciju je takođe moguće u bilo kojem trenutku ukoliko niste sigurni da možete samo da ga vratite nazad a on će sam izbeći prepreke ukoliko mu se nađu na putu. 

 

Ukoliko ste sami u kaciji, trčite, vozite auto, motor, bajs... uključite opciju ptaćenja i Vaša letelica snima samo Vas izbegavajući moguće prepreke, autonomija leta je povećana na 28 minuta u odnosu na predhodnu generaciju.

 

Kamera je poboljšana tako da je ISO osetljivost vega i dalje manje šuma nego predhodna verzija kao i sam sistem mehaničke stabilizacije. Gimbal je ojačan i pri maksimalnoj brzini kretanja izbegnuto je upadanje elisa u kadar ili smanjeno na minimum. 

Sigurnosne postavke letenja za početnike gde je ograničeno kretanje visine i maksimalno udaljavanje od pozicije poletanja.

Olakšan mod leta unutra prostorija kada se ne koristi GPS vec vizuelni senzor. Ponaša se slicno kao kada leti u GPS modu. 

Preko video plikacije možete pratiti stanje drona, imate sve potrebne parametre kao što su: indikator stanja baterije, broj satelita, mapu, koordinate, visinu, udaljenost od početne tačke poletanja, brzinu leta. Pored ovoga aplikacija omogućava da menjate modove kamere, birate između slikanja i snimanja, podešavate osnovne parametre letenja, zadajete rute i još mnogo toga. 

You have no rights to post comments

Pretraga sajta

Prijava na sajt

Loader